PortenUncategorizedDolfs skola i källkritik #0: Introduktion och brasklapp Log in

Comments

Dolfs skola i källkritik #0: Introduktion och brasklapp — 9 Comments

 1. Ska bli intressant att läsa då jag ska på en temadag om propaganda och påverkan.

  Så här skriven de om en av föreläsningarna.

  “My Vingren är journalisten och researchern som gräver i frågor om näthat och hur nätet används för att sprida falska nyheter. Tillsammans med Expressen och Reseachgruppen fick hon 2014 Grävande journalisters pris Guldspaden
  för avslöjanden kring det anonyma hatet på internet. Samma år blev hon nominerad till Stora journalistpriset. Hon har också
  arbetat för Uppdrag Granskning, Sveriges radio och Aftonbladet. I sin föreläsning avslöjar och beskriver hon bland annat de tekniker som så kallade nättroll använder för att sprida falsk information.”

  Att de inte vet vad ett nättroll är bådar inte gott, det och hennes CV.

 2. @Gigas:
  När kommer den temadagen att vara? Har du möjlighet att spela in? Och/eller skulle du kunna tänka dig att skriva ett referat av temadagen?

 3. Dolf

  Svarsknappen fungerar inte för mig,

  Temadagen kommer att vara i början av Juni.
  Jag kan försöka göra en ljudupptagning med telefonen om det går.
  Ett referat ska väl kunna gå att ordna, det beror lite på vad som sägs.
  Är det bara vettiga saker som sägs kanske det inte är av samma intresse här som om det inte så vettiga saker. 🙂

  Är det kanske någon fråga du eller någon annan tycker att jag ska ställa?
  Jag antar att det blir möjlighet att ställa frågor till föresläsarna
  Övriga föreläsare är Jimmy Vulovic, Emma Frans och Henrik Aagardh så även där skulle det vara intressant om någon har frågor som kan vara intressanta att ställa.

  Jag får lägga in en brasklapp, ibland får jag rycka in för andra på jobbet eller att det blir mycket att göra och i så fall får jag hoppa temadagen.

 4. @Gigas:
  Nä, svarsknappen funkar inte för mig heller. (Jag använder en Chrome-extension som inte har med bloggen att göra när jag länkar i mina svar.) Så, jag ska ta och stänga av den så länge och se om jag kan fixa det längre fram.
  Än mer konfunderad blir jag över att jag också var tvungen att godkänna din andra kommentera. Det är menat att bara behöva “förstagångsgodkännande”. Så jag får kanske ta och ändra det med.

  Ett referat är helt klart intressant oavsett om det är bra eller dåligt. Jag misstänker att det kommer att vara en mix av bra och dåligt, frågan är hur mycket av vardera.
  Lite svårt att komma på frågor att ställa på förhand. Frågor kommer ju ofta upp när man är där och hör vad som sägs. Men kommer jag på något specifikt så skall jag låta dig veta.
  Och jag hajar givetvis att det kan dyka upp förhinder.

 5. Dolf

  Då ska jag försöka ordna ett referat, kan bli intressant då man måste verkligen tänka igenom vad som sades när man ska försöka återge det.

  Jag tänkte på om du eller någon annan har hört eller läst föreläsarna tidigare och redan nu har någon fundering.
  Kan ju öppna upp för intressanta diskussioner, men det kommer det nog bli ändå har jag en känsla av. 🙂

 6. Pingback:Dolfs skola i källkritik #1: Vad är Källkritik? – Värdedjupet

 7. Pingback:Dolfs skola i källkritik #2: Skillnad på källa och källa – Värdedjupet

 8. Pingback:Dolfs skola i källkritik #3: Ett tips från underrättelsevärlden – Värdedjupet

 9. Pingback:Dolfs skola i källkritik #4: Det finns inga bra nyheter – Värdedjupet

Kommentera gärna, men var medveten om att allt du säger kommer att hållas emot dig och förvärra ditt framtida lidande när du blir permanent placerad i värdedjupet. Din första kommentar måste godkännas av Morgonstjärnan, vilket innebär att du blir införd i hans svarta bok.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>