PortenUncategorizedDolfs skola i källkritik #1: Vad är Källkritik? Log in

Comments

Dolfs skola i källkritik #1: Vad är Källkritik? — 3 Comments

 1. Det är kanske också bra att komma ihåg att informationen kan vara fakta, med hög sanningshalt, relevant och objektiv, men fortfarande utgöra propaganda, t.ex. genom när och hur informationen släpps.

  Det är ju ganska vanligt i svensk valrörelse att i och för sig korrekt och relevant information släpps taktiskt inför valet när den kan orsaka som mest skada eller i ett sammanhang med maximal effekt, snarare än när den blev känd för berörda journalister och politiker.
  Samma sak sågs i metoo-debatten, där man på liknande sätt ältade gamla “händelser” som sedan länge var överspelade, men som sparats för att släppas när det gynnade dem själva och skapade mest skada för motståndarna (eller inbillade sådana).

 2. @Andreas:
  Det är sånt jag tänker på med relevans och syfte.
  Det där med att man släpper information tidsmässigt opportunt i samband med val (tänker t.ex. på när man gick ut med Jimmie Åkessons “spelberoende” i Rapport en halvtimme innan den stora valdebatten inför förra valet) är sånt jag tänkt ta upp så småningom.

 3. Pingback:Dolfs skola i källkritik #0: Introduktion och brasklapp – Värdedjupet

Kommentera gärna, men var medveten om att allt du säger kommer att hållas emot dig och förvärra ditt framtida lidande när du blir permanent placerad i värdedjupet. Din första kommentar måste godkännas av Morgonstjärnan, vilket innebär att du blir införd i hans svarta bok.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>