PortenUncategorizedNej Shekarabi, etablissemangets värderingar är inte synonymt med svenska värderingar. Log in

Comments

Nej Shekarabi, etablissemangets värderingar är inte synonymt med svenska värderingar. — 13 Comments

 1. Om en familj vill ha ett par extra fruar, är det också ok med SD?

 2. Kul att se dig i debatten, Ninni!

  Jag tror att SD blir största parti i valet men att Löfven sen regerar vidare med stöd av det som finns kvar av 7K. Minst två partier lär åka ut och det är full möjligt att det blir 3 (L;MP,KD).

  Kanke kan något nytt parti lyckas att ta sig in. F! har väl tyvärr bästa läget, men jag hoppas på framgångar både för MED och AfS.

  För mig är det första gången sen 2002 som jag allvarligt överväger något annat än SD. Det kan bli AfS….

 3. Kul att se dig i debatten, Ninni!

  Tack, detsamma. Kändes bra att skriva igen. 🙂

  Jag tror att SD blir största parti i valet men att Löfven sen regerar vidare med stöd av det som finns kvar av 7K.

  Det förväntar jag mig också. Men förstörelsen av vårt land ligger inte på mitt samvete oavsett hur de agerar. 🙂

  För mig är det första gången sen 2002 som jag allvarligt överväger något annat än SD. Det kan bli AfS….

  Jag är, med få undantag, nöjd med SDriks arbete och tycker de förvaltat min röst väl. Därav förtjänar de förnyat förtroende. AfS är, som jag ser det, etnonationalistiskt. Jag är kulturnationalist.

  Så det ska något stort till för att jag skulle byta, ser det som extremt osannolikt. Men jag ser det som positivt, för alla, att AfS startat och jag hoppas det ska gå bra för dem så det inte blir ett ND i repris. 🙂

 4. @ Ninni,

  “Men jag ser det som positivt, för alla, att AfS startat”

  I ett friskt land hade hela 7K åkt ut ur riksdagen och ersatts av nya partier. Så rent allmänt välkommnar jag både MED och AfS.

  Sen vet jag inte om jag är etno- eller kulturnationalist. I huvudsak är jag interesserad av trovärdiga repatrieringsprogram och vi får väl se hur SD och AfS positionerar sig där. 4% spärren är också relevant, även om jag flera gånger har röstat på partier som inte kom in (alla val från 94 till 2006). Men detta val känns viktigare än de andra. Det kan mycket väl bli det sista i Sverige på ett bra tag. Slutligen beundrar jag verkligen Jimmie, men gillar även AfS gänget.

  Det blir knepigt…..

 5. Sen vet jag inte om jag är etno- eller kulturnationalist.

  Vet inte för du inte funderat på det eller vet inte skillnaden?

  Men detta val känns viktigare än de andra.

  Ja, verkligen. Det är ju så, ju längre svenska folket ger makten åt folk som inte sätter landet i första rummet, ju värre blir följderna … ju svårare blir det att rädda vad som räddas kan.

  gillar även AfS gänget.

  Jag med. I synnerhet Jeff & Jansson. 🙂

 6. “Vet inte för du inte funderat på det eller vet inte skillnaden?”

  Det första. Jag har läst en del debatter om saken men aldrig varit så interesserad. Det var ju stormigt några år med ND-SD. Jag har upplevt det som en marginell fråga fast jag inser att en del tar saken på stort allvar.

  Öppen etnonationalism har inte direkt varit en valvinnare i modern tid och min gissning är att man fortfarande måste spela försiktigt om man vill föra ut det budskapet och samtidigt komma in i riksdagen. Fast det finns nog betydligt fler som är villiga att lyssna nu, jämfört med för bara några år sen. Jag tänker definitivt lyssna på vad AfS har säga.

  Sen kanske tiden är mogen nu för en splittring av den nationella rörelsen. När det bara fanns 5-10% röster att hämta verkade det vanvettigt att ha flera partier. Men nu är det ett annat läge.

  Kom ihåg att det som borde vara normalt är att de flesta partier är nationalister i någon bemärkelse, dvs som det var i Sverige en gång i tiden. I ett sådant läge blir det också naturligt att det är olika former av nationalism och att dessa debatteras.

 7. Med andra ord så stämmer inte följande med SD:s ideologi:
  “Det ligger i familjens natur att denna ska vara autonom och fri från politisk klåfingrighet i så hög utsträckning som det är möjligt. De ingående vuxna i familjen har ett eget ansvar att skapa trygghet.”

  Det är bara retorik.

 8. Alltid spännande men lite misstänkt när cirkeln sluts och den sluter sig till 101%.
  Det ska vara Metro för att lyckas med det.

 9. Färre än 27% svarar ju “ja” på frågan “Skulle du kalla dig Sverigedemokrat?”
  Det handlar väl om knappt hälften så många. Så med det resonemanget om vad som är svenska värderingar så är ju Sverigedemokrati ännu mindre av svenska värderingar.

  (Sen har ju Sverigedemokraterna vissa förslag som går emot tusenåriga svenska värderingar, t.ex. deras bestraffningsromantik som skulle innebära att Sverige för första gången i historien hade värre straff än på kontinenten.)

 10. @Utlandssvensk:

  Jag har upplevt det som en marginell fråga fast jag inser att en del tar saken på stort allvar.

  Öppen etnonationalism har inte direkt varit en valvinnare i modern tid och min gissning är att man fortfarande måste spela försiktigt om man vill föra ut det budskapet och samtidigt komma in i riksdagen. Fast det finns nog betydligt fler som är villiga att lyssna nu, jämfört med för bara några år sen. Jag tänker definitivt lyssna på vad AfS har säga.

  Sen kanske tiden är mogen nu för en splittring av den nationella rörelsen. När det bara fanns 5-10% röster att hämta verkade det vanvettigt att ha flera partier. Men nu är det ett annat läge.

  Jag menar så, att tiden är mogen nu och jag ser det som en god sak med avknoppningen så att olika nationalistiska alternativ finns för väljarna. Jag är lite inne på att jag ska förklara den ideologiska skillnaden, får se. 🙂

  @MJ:

  Det är bara retorik.

  Okej. Det kan du väl få tycka om du vill.

  Sverigedemokrati ännu mindre av svenska värderingar.

  Sverigedemokrati har utmålats som rasismnazismfascismputinismprotektionism och allt annat märkligt man kan komma på. Den typen av propaganda är, tyvärr, fungerande. Allt eftersom börjar folk lyssna direkt på SD och vad vi faktiskt står för. Och det man då hör är just i fas med svenska värderingar. Därför växer SD och det kommer fortsätta. Det är jag helt övertygad om. Den som lever får se. 🙂

  @RBB:
  Haha! Ja, klantigt. 🙂

 11. @Ninni
  Det är fakta, inte en åsikt.

  Det mesta utmålas som något det inte är. Det gäller inte minst om feminism vilket du själv påtalar. Så det räddar inte ditt argument.
  Om man ska definiera svenska värderingar så som du gör så är feminism dubbelt så svenskt som sverigedemokrati och socialdemokrati är tre gånger så svenskt.

  Sverigedemokraterna är dessutom mer populistiska än andra partier. Det vill säga att de sprider olika bilder av sig själva i olika grupper. Så det är inte någon fördel att öppet faktiskt stå för saker.

 12. Tack Ninni!
  Jag brukar säga till folk att mitt största problem med SD är att de är sossar, men jag får erkänna att i flera frågor som nämnts här är SD betydligt mer frihetliga än SAP.

Kommentera gärna, men var medveten om att allt du säger kommer att hållas emot dig och förvärra ditt framtida lidande när du blir permanent placerad i värdedjupet. Din första kommentar måste godkännas av Morgonstjärnan, vilket innebär att du blir införd i hans svarta bok.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>