Du befinner dig just nu i vestibulen, där du blir orienterad till Värdedjupet och kan se vilken krets som är den rätta för dig.

Värdedjupet är för närvarande i en period av omfattande renoveringar och kommer förmodligen att genomgå omfattande förändringar framöver. Just nu är det bara att kliva in genom portarna och ta del av det som erbjuds, men tanken är att det skall bli lite mer sofistikerat framöver och denna sida kommer att uppdateras både till innehåll och estetik varefter.

Värdedjupet är tänkt att innehålla ett flertal olika avdelningar som var och en behandlar ett specifikt ämnesområde i samhällsdebatten. I stora drag är Värdedjupet modellerat på Dantes Inferno. Och så här är det tänkt att det skall struktureras: de olika delarna, eller ”kretsarna” som demonologer och Danteister säger, av Inferno får var sin sida där inlägg som hör till just den kretsen kommer att publiceras utöver att de också publiceras i huvudflödet. Så den som är intresserad av ett specifikt område kan följa just det.

Så här är uppdelningen preliminärt tänkt att vara, men synpunkter och förslag mottages tacksamt:

Vestibulen: Det är alltså här du är just nu. Precis som Dante placerade de vilsna som inte visste var de hörde hemma och som aldrig tog ställning i Vestibulen så är vår vestibul en plats för orientering. Här kommer information att samlas om själva Värdedjupet, det vill säga sånt som traditionellt brukar heta ”om oss”, ”regler”, ”kontakt” osv. En ”karta” över värdedjupet (det vill säga uppdaterad information om det du just nu läser och vid behov länkar som tar dig dit du helst vill slippa komma).

Första kretsen: Även känt som Limbo. Här placerade Dante de odöpta som inte hade gjort sig förtjänat av något straff, men som inte heller hade någon plats i himmelriket just därför att det var odöpta. Tough shit, kan man tycka. Vi kommer att placera allehanda inlägg här som inte hör hemma någon annan stans. Det kan alltså vara precis vad som helst. Besök första kretsen.

Andra kretsen: Här placerad Dante de som var offer för sin lusta likt och kastades runt i tillvaron likt löv i en stormvind. Vad passar bättre än att placera feminism, genusvetenskap och rörelser som #MeToo och sociala rättvisekrigare här? Andra kretsen är i princip det som tidigare var GenusDebatten.se. Besök andra kretsen.

Tredje kretsen: Här får frossarna sitt straff. Det kan väl passa för en självgod kulturelit som hycklande äter hummer och dricker rödvin medan de nedlåtande förklarar för allmogen att pizzor är billiga. Med eller utan råttor. Besök tredje kretsen.

Fjärde kretsen: De girigas krets. Sådant som berör ekonomi, misshushållning med resurser och liknande hör uppenbart hemma här. Besök fjärde kretsen.

Femte kretsen: Här finns den ökända floden Styx, i vars vidriga och stinkande vatten de hatfulla kämpar mot varandra. Låter som en utmärkt plats att placera de som aktivt försöker förpassa oss tillbaka till medeltiden genom sin miljöpolitik. Besök femte kretsen.

Sjätte kretsen: Här straffades hädarna. Vad kan väl passa bättre än yttrandefriheten och de som vill strypa den. Besök sjätte kretsen.

Sjunde kretsen: Våldsverkarna. Migrationen och dess hantering kan sägas utgöra en form av våld mot vårt samhälle. Så placeras här. Besök sjunde kretsen.

Åttonde kretsen: Bedragarna. Passar bra för media. Besök åttonde kretsen.

Nionde kretsen: Förrädarna. Med andra ord, politiker, fler politiker och ännu mer politiker. Vad mer behöver sägas. Besök nionde kretsen.

Babels torn: Ej ännu konstruerat, men planerat för de som ägnar sig åt språkliga perversioner som ”hen”, newspeak och annat av liknande slag.