PortenUncategorizedFörsvarsmaktens genuspolitik i praktik Log in

Comments

Försvarsmaktens genuspolitik i praktik — 9 Comments

 1. EdersÖdmjuke, jrå jag tror nog att det skulle funka fiiint om annons för förskolan Tallkotten blir som du reflekterade.
  Förresten annan vy, de-eju icke precis pumps eller likvärdigt permispjukk madamerna, bild #1, har på fötterna, finns ingen rättvisa.

 2. Drar mig till minnes detta videoklipp med en amerikansk general. Det jag tänker på specifikt börjar ungefär fyra minuter in:

  https://www.youtube.com/watch?v=8sdu1oT5lA4

  Det gäller verkligen att komma ihåg vad militärens huvudsyfte alltjämt är – strid i händelse av krig. Därmed är jag helt enig med generalen ovan att när det kommer till kritan är det enda som räknas hur väl förberedda trupperna är på just detta.

  Gratulerar till den nya bloggen förresten. Hoppas på mycket intressant läsning här framöver. 🙂

 3. @DanTor:
  Det skulle onekligen vara intressant att se Tallkotten pröva.
  Nu när du fäster uppmärksamheten på pjucksen så noterar jag att de inte är uniforma. De har lite olika modeller, det är inte ens riktigt samma färg på dem verkar det. De två bruttorna längst fram verkar ha någon slag silvergrå nyans på sina, medan de övriga är mer åt det svarta hållet.

 4. @Bamse:
  Man önskar fler resonerade som han, och det gäller inte bara det rent militära.
  Tack. Och hoppas de andra vaknar upp också så vi får lite drag i de nedre regionerna (och då syftar jag inte på genitalierna)

 5. Ska de madamerna strida med kanon, i kanon, i de däringa pjucksen?
  Kan visa sig bli riktigt svårt med leran men bättre att gå på isen och ha det glatt än att gå i lera och sörja?
  När blir det drag under galoscherna och vårvindar aldrig så friska?

 6. Apropå Värdedjupet…
  (https://www.youtube.com/watch?v=h-DlEMTsNNs&feature=youtu.be&t=49s )
  ~0:50
  “Nu, ett par år senare, är han världskänd under namnet Avicii, ett namn inspirerat från det buddhistiska helvetet, där Avīci är den värsta platsen.”
  (https://en.wikipedia.org/wiki/Av%C4%ABci )

  Jag hade annars gissat på att namnet inspirerades av en slarvig form av “da Vinci”, eventuellt med romerska siffror (anarkist+6+102), som en komponent. Båda två personerna tidlösa genier?

  Alternativt inspirerat av det latinska uttrycket: “veni vidi vici” – “jag kom, jag såg, jag segrade”.
  (https://sv.wikipedia.org/wiki/Veni_vidi_vici )

  Eller allt i kombination?

 7. På den tiden när värnplikt innebar att tjäna 30 kr om dagen och tvingas ta en paus från sitt jobb så var det inte mycket diskussion om tjejer och lumpen. De reste som au pair medan vi grävde skyttegravar i den svenska leran. Först när det gav rätt till A-kassa som värnplikt blev intressant. Men till skillnad mot män kunde de välja när och var. Snackade med en som varit på Gotland. Misstänker att den placeringen inte var en tillfällighet. Som att bläddra i en resekatalog.

 8. @RBB:
  Jag hade faktiskt ingen aning om vem Avīci var, jag trodde det var någon som hette så på riktigt.

 9. @Jerry:
  När jag gjorde lumpen började det med 15 spänn per dag. Det där med A-kassa var en nyhet för mig.

Kommentera gärna, men var medveten om att allt du säger kommer att hållas emot dig och förvärra ditt framtida lidande när du blir permanent placerad i värdedjupet. Din första kommentar måste godkännas av Morgonstjärnan, vilket innebär att du blir införd i hans svarta bok.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggers like this: