PortenUncategorizedJordan Peterson har varit i Sverige – Förvirrad kritik i media följde Log in

Comments

Jordan Peterson har varit i Sverige – Förvirrad kritik i media följde — 7 Comments

 1. Borde inte den som verkligen bryr sig om andra människor vara den första att påtala betydelsen av att känna till medfödda skillnader? Är inte det den självklara vägen att gå om vi faktiskt vill att alla ska kunna hitta en väg (yrke, hobbyer, andra sammanhang) där den kan lysa och utvecklas till en välmående person?

  Alla har faktiskt inte de egenskaper som krävs för att bokstavligt talat bli raketforskare. För den som har oturen att bli född med anlag för psykopati kan uppväxtmiljön sedan bli helt avgörande för om personen i fråga blir en superskurk eller inte.

  Och så vidare.

 2. Jo, säkerligen. Och jag tror att de här tendenserna till att styra folk enligt någon slags överordnad ideologi är direkt skadligt. Människor mår inte bra när de inte får följa sina naturliga impulser.

 3. Engellau skriver om hur bland andra Mp och Fi tror att allt går åt helvete om folk får bestämma själva. C och L är på väg åt samma håll.

 4. Dolf,
  Avseende rubriken i länken till ditt gamla inlägg: ”Skillnader mellan män och kvinnor är socialt konstruerade.”

  Skulle här snarare vilja påstå att den av postmodernisterna inbillade ”avsaknaden av medfödda skillnader mellan män och kvinnor” faktiskt är socialt konstruerad… 😉

 5. Gustav,
  Visst. Läste du inlägget? Titeln är sarkastisk. Men det förstod du nog.

 6. Dolf,

  Udden var inte riktad mot dig utan mot infantilt ogudaktigt faktaförnekande postmodernister.
  Din rubrik var endast inspiration.
  Och ja, jag gillade artikeln du länkade till. Redan när det begav sig.

  Kämpa på!
  Med vänlig hälsning,
  Gustav H

Kommentera gärna, men var medveten om att allt du säger kommer att hållas emot dig och förvärra ditt framtida lidande när du blir permanent placerad i värdedjupet. Din första kommentar måste godkännas av Morgonstjärnan, vilket innebär att du blir införd i hans svarta bok.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggers like this: