PortenUncategorized“Tio punkter om fascism” tillämpat på (s)vensk vänster Log in

Comments

“Tio punkter om fascism” tillämpat på (s)vensk vänster — 4 Comments

 1. Hej.

  Så, en välmeriterad akademiker lämnar sitt expertisområde och gör bort sig totalt? Vad fascism är, är inte på något vis okänt eller kontroversiellt utanför PK-intellektuella eller Sverige. Det har dokumenterats, definierats och diskuterats ända sedan Mussolini bröt med idén om internationell kommunism och nationernas upplösande för att istället lansera tanken om en nationell kommunism, alt. socialism, och valde att kalla den nationella varianten för fascism för att anspela på de associationer det väckte hos Italiens folk när allt detta var nytt.

  Faktum är att socialmoderaternas Sverige ligger tämligen nära fascismens ideal om den totala staten, även om konceptet om etnisk renhet och eugenetik övergivits till förmån för andra nycker. Det som saknas är nationalistisk chauvinism, av öppet slag (den vi har är betydligt mer subtil) samt militarism.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 2. @Kristian>: Jupp.
  @Rikard
  Jag betraktar överhuvudtaget “fascism” som en rökt sill. Alla totalitära rörelser är enligt mig likvärdiga, och det som kännetecknar dem är centralisering av makten, godtycke och tvång. Sen finns det olika grader även i helvetet.
  Vår “demokrati” visar upp en hel del totalitära drag, men de är mest uttalade på vänsterkanten. Jag kan i det sammanhanget påminna om mitt gamla inlägg Fascism, anonym fascism och svensk riksdag.

 3. Kvinnor har ju ingen hjärna så har svårt att se henne som fysiker så till vida att hon inte sög ihjäl en katt som hon trodde var en dildo med hjälp utav vakuumets oandade fysikaliska krafter.

Kommentera gärna, men var medveten om att allt du säger kommer att hållas emot dig och förvärra ditt framtida lidande när du blir permanent placerad i värdedjupet. Din första kommentar måste godkännas av Morgonstjärnan, vilket innebär att du blir införd i hans svarta bok.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggers like this: