PortenUncategorizedIdyllen i Finspång Log in

Comments

Idyllen i Finspång — 8 Comments

 1. Dags att se originalet, förstår jag! Som någon sade, är det verkligen meningen att folk skall förstå hemliga kodspråk? Kan det inte bara vara ett skämt?

  Det är förstås onödigt att hänga politiska motståndare, men är det någon som har något emot en sanningskommision om en à två val?

 2. Om man kollar på Nordisk alternativhögers version så framgår det ju klart och tydligt att det handlar om någon form av satir. “Många säger att dom blir alldeles till sig när dom anländer med straffbataljonståget till Finspång”, “… ta det lugnt med din gravida ariska fru och dina ariska barn på morgonen”, “Här finns … ett aktivt dödsläger”, “… hemlagad mat, duschar med både gas och vatten …”, “Här ser vi en kvinna som styr en maskin som tillverkar giljotinblad” osv.
  Om man sätter det här i en kontext av att det skulle vara hets mot folkgrupp eller hot mot politiker så är man antingen dum i huvudet på riktigt eller ondskefullt oärlig.

 3. Skrattar högt bara en minut in.
  “Siemens, ett urgermanskt företag”, “vi anställer bara vita människor, och här ser du Leif trycka på en knapp”, “slaget om Finnspångs golfklubb”, “de 1488 sjöarna”, “en lång gedigen historia av att dränka batikhäxor”

  Ja, originalet är som gjort att parodiera. Samtidigt är det så här ungefär hälften av landet kommer att vilja bli – säg att en fjärdedel blir “orten” och en fjärdedel globalistiskt fjollträsk.

  Tack för att du tog upp det här. Nu skall jag spara en kopia av båda filmerna innan de tas bort.

 4. “Så var kommer dessa Finspång-memer från?”

  Som jag förstår saken, är det en referens till detta:

  “Häxprocessen i Finspång, som utspelade sig i Finspång i Östergötland 1617, var den största häxprocessen i Sverige före 1668, den största häxprocessen i Götaland och troligen den första stora häxprocessen i Sverige. Då den dömda här förmodligen brände levande till skillnad från de flesta fall i Sveriges övriga häxprocesser, kan den räknas som Sverige grymmaste häxprocess.”

  https://sv.wikipedia.org/wiki/H%C3%A4xprocessen_i_Finsp%C3%A5ng

  När någon skriver t.ex att “politiker X bör skickas till Finspång” var åtminstone den ursprungliga innebörden att man ville se X drabbas av någonting liknande en häxprocess och möjligen även tidsenligt straff. Såvitt jag vet, är detta uttryck ganska nytt och började dyka upp för kanske 1-2 år sen.

 5. Det var en intressant förklaring, ska lägga den på minnet.

 6. https://www.vardedjupet.com/vardedjupet/2018/07/03/idyllen-i-finspang/

  Fira dem semester lr hemester i Finspång när Spymans kärringklubb kommer dit?

  Här är iaf en f*ttbärare som firar hemester.

  https://www.sannarosell.se/blog/hemester-semester-hemma

  Men hennet låter inte värst inkluderande, könslösa/könsförvirrade åker ist på henester, isf slipper dem springa på en massa maktgalna & förtryckande enar. Lr så tar hen en en med sig, en en som hen har lite förtroende för, men den enen behöver också va ett hen!

Kommentera gärna, men var medveten om att allt du säger kommer att hållas emot dig och förvärra ditt framtida lidande när du blir permanent placerad i värdedjupet. Din första kommentar måste godkännas av Morgonstjärnan, vilket innebär att du blir införd i hans svarta bok.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>