PortenUncategorizedLite fakta om manlig omskärelse Log in

Comments

Lite fakta om manlig omskärelse — 6 Comments

 1. Tack Ninni!

  Just precis, väldigt dåligt pålästa är en del. Folk som säger “usch, smegma” kunde lika gärna säga “usch, öronvax”, “usch, snor” eller “usch, tårar”.

  Frekvense är inte längre 100% bland judar ens i Israel, uppenbarligen går det att se lite olika på det.

 2. “Frekvense är inte längre 100% bland judar ens i Israel, uppenbarligen går det att se lite olika på det.”

  Jag har hört eller läst det nånstans, att förändringar sker även i Israel. Men jag har inte sett några siffror på det än.

 3. Bara TANKEN att människor 2019 på allvar tror att GUD, universums skapare, är det minsta intresserad av pojkars förhud (vilka associationer man får förresten) är så intellektuellt motbjudande att man knappt kan få in det i sin begreppsvärld.

 4. Bra skrivet och uppmärksammat, Ninni!
  Gjorde en liten samling i en kommentar med en hel del blodtryckshöjande reaktioner efter C beslut: https://toklandet.wordpress.com/2019/09/26/vad-som-ar-viktigt/#comment-187960

  Och det är en svårbeskrivlig känsla som infinner sig när folk som inte står på min sida massor av andra politiska frågor faktiskt gör det i denna fråga, medans andra som står på min sida i många andra frågor INTE gör det i denna fråga, det är så förvirrande och frustrerande att man knappt finner ord. Misstänker att debatten inte lär avta så mycket pga M nu kommer med liknande förslag som kommer på deras partistämma om nån vecka, så den fortsätter nog, eller iaf tar ny fart i samband med M:s partistämma. Och tar med lite artiklar också…

  Okt 4: “Omskärelse är stympning av barn – oavsett kön

  Att tillåta att man skär bort förhuden på en värnlös gosse, före puberteten, anses helt okej bland majoriteten av svenska politiker. Man hänvisar till lagen om religionsfrihet. Men vem tar pojkens egen valfrihet i beaktande? skriver Gunnar Göthberg, pensionerad barnkirurg.”
  https://www.gp.se/debatt/omskärelse-är-stympning-av-barn-oavsett-kön-1.18818568
  https://web.archive.org/web/20191006061752/https://www.gp.se/debatt/omsk%C3%A4relse-%C3%A4r-stympning-av-barn-oavsett-k%C3%B6n-1.18818568

  29 juni 2018: ”De svenska partier som fortsatt vill låta gruppens traditioner trumfa barnets rätt till kroppslig integritet och individuell religionsfrihet ser helt olika på värdet av manliga respektive kvinnliga könsorgan, skriver Mats Reimer. Barnläkare och bloggare på Dagens Medicin”
  https://www.svt.se/opinion/omskarelse
  https://web.archive.org/web/20191006061646/https://www.svt.se/opinion/omskarelse

  Okt 3: ”Nyköpingsmoderater vill förbjuda omskärelse av pojkar

  Bakom motionen till partistämman, som hålls om två veckor, står bland annat Nyköpingsmoderaternas gruppledare Anna af Sillén. Hon föreslår att all icke medicinskt motiverad omskärelse av barn under 18 år ska förbjudas.

  Även fullmäktigeledamoten Maria Gilstig står bakom motionen, som hävdar att barnets kropp inte är föräldrarnas egendom som de i religionfrihetens namn kan göra vad de vill med. Omskärelse av flickor är förbjuden och samma regler bör gälla också för pojkar.

  I Sverige praktiseras manlig omskärelse i viss mån av judar, men huvudsakligen av muslimer. Imamen Abd al Haqq Kielan reagerar starkt mot motionen.

  – Det här är ett tecken på att samhällsklimatet inte tillåter religion. Vi har redan sett här i Eskilstuna hur Moderaterna vill införa slöjförbud. Det här är en tendens i samhället som jag upplever som mycket hotfull och skrämmande, säger han.

  Kan man inte se till det lilla gossebarnets integritet och betrakta omskärelsen som ett övergrepp?

  – Jag tycker inte man ska kalla det för integritet, utan det är helt enkelt så att föräldrar och familjer har – enligt FN:s deklaration om mänskliga rättigheter – rätt att hålla sin religion och det här är en del av vår religion.
  ..[..]..
  Moderaterna står splittrade i förbudsfrågan. Motionen har fått stöd av Sörmlandsmoderaternas länsförbund som rekommenderar partistyrelsen att ställa sig bakom motionen och att frågan utreds. Men partistyrelsen går emot sitt länsförbund och rekommenderar att stämman ska avslå motionen. Frågan är därmed kontroversiell och ingen av förslagsställarna vill medverka i SVT. Anna af Sillén förklarar sin ståndpunkt via sms och skriver så här:

  ”Vi befinner oss ju i en politikutvecklingsprocess och det här är en komplex fråga. Det är också därför vi föreslår en utredning. Jag åker till stämman för att lyssna på kollegor och goda argument – det är det stämmor är till för. Det är vad jag har att säga, i övrigt avstår jag intervju”.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/nykopingsmoderater-vill-forbjuda-omskarelse-av-pojkar

 5. Var är de omskurna medaljvinnarna i Qatar VM? Den tidiga operationen förändrar pojkens anatomi djupgående negativt

 6. Tack Ninni, för välskriven fakta…även fast jag intinutivt alltid haft känslan av att min penis har ett högre värde än minst en (1) miljard andra, och i vissa entusiastiska stunder glatt övertygad om det dubbla…från det ena till det andra.?

Kommentera gärna, men var medveten om att allt du säger kommer att hållas emot dig och förvärra ditt framtida lidande när du blir permanent placerad i värdedjupet. Din första kommentar måste godkännas av Morgonstjärnan, vilket innebär att du blir införd i hans svarta bok.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>